Pączki były znane już w starożytnym Rzymie lecz nie były przygotowywane na słodko a wg receptury zapożyczonej z kuchni arabskiej.
Również w kuchni polskiej pączki początkowo nadziewane były nie różą
lecz słoniną i spożywane przy zapustach, czyli w okresie karnawału.

Wyroby cukiernicze
Pączek z Budyniem

Pączek z Budyniem

Pączek z Różą

Pączek z Różą

Pączek z Czekoladą

Pączek z Czekoladą

Pączek z adwokatem

Pączek z adwokatem

Rogal Maślany

Rogal Maślany

Rogal z Czekoladą

Rogal z Czekoladą

Drożdżówka z Adwokatem

Drożdżówka z Adwokatem

Drożdżówka z Wiśniami

Drożdżówka z Wiśniami

Drożdżówka z Jabłkiem

Drożdżówka z Jabłkiem

Drożdżówka z Kokosem

Drożdżówka z Wiśniami

Drożdżówka z Marmoladą

Drożdżówka z Marmoladą

Drożdżówka z Serem i Toffi

Drożdżówka z Serem i Toffi

Drożdżówka z Budyniem i Marmoladą

Drożdżówka z Budyniem i Marmoladą

Drożdżówka z Jagodami

Drożdżówka z Jagodami

Croissant

Croissant

Ciastko Twarogowe z Musem Jabłkowym

Ciastko Twarogowe z Musem Jabłkowym

6